Vår körledare

SIMON  BÖÖS – vår körledare

Vår körledare sedan hösten 2022 är Simon Böös. Han är musiker, musiklärare och en fantastisk körledare!

Så här skriver Simon om sin roll:

”Sjöng i olika sammanhang sedan barnsben. Verkade som sångsolist vid förrättningar i kyrkan och sjöng i band. Provspelade olika instrument såsom trummor, gitarr och bas men fastnade för piano som ledde till att jag idag är musiklärare.
För mig har alltid sång och musik varit något självklart men från egen erfarenhet vet jag att av många upplevs det som något som är svårt och är till för några få. Kanske bär vi med oss minnen från vår egen skolundervisning där vi fick höra att man var omusikalisk, inte sjöng rent eller t.o.m inte kunde sjunga alls.

Jag har under de senaste åren jobbat med allt från barn till pensionärer och från elever och amatörer till professionella musiker. Men oberoende vem jag än möter i min verksamhet genomsyras den alltid av min längtan till den okonstlade, lekfulla och naturliga inneboende kraft som väcks av musik och sång.”

Några av våra tidigare körledare

Åsa Otterlund, Maria Andrejic Bengtsson, Frida Johansson, Emil Fredberg, Carina Hansson, Mattias Leesment Bergh, Ingela Wenzell, Kristina Nilsson, Kaj Anderberg, Lennart Lindgren.